Hoe kun je veilig vliegen tijdens corona?

  Het afgelopen anderhalf jaar kregen we te maken met een fenomeen waar we nog nooit eerder mee te maken hadden gehad: een pandemie. Dit kwam natuurlijk door het coronavirus. In zo goed als alle landen heerste het virus, wat helaas voor veel sterfte zorgde. Ook leidde de pandemie ertoe dat de economie in allerlei landen verslechterde, waardoor veel mensen ontslagen werden door bedrijven. Zij gingen vervolgens andere bronnen van inkomsten zoeken, waarbij het investeren in crypto zoals Qtum populair werd. Inmiddels is de pandemie niet meer zo erg als het eerst was, maar alsnog heerst COVID-19. Veilig vliegen tijdens corona is gelukkig alsnog mogelijk met behulp van de onderstaande tips. 

Draag je mondkapje 

De meeste luchtvaartmaatschappijen vereisen dat je nu op de luchthaven en in het vliegtuig een masker draagt. Maar er zijn uitzonderingen op deze regel, zoals wanneer je eet of drinkt. Natuurlijk kun je de hele vlucht zonder mondkapje uit je kopje water drinken, maar doe het gewoon niet. Het dragen van je masker beschermt je niet alleen tegen het oplopen van COVID-19, het voorkomt ook dat je het virus naar andere mensen verspreid als je ziek bent en het niet weet, wat vooral belangrijk is als je nog niet bent gevaccineerd. Hoewel je misschien geen ernstige symptomen heeft, kan iemand anders op uw vlucht een hoog risico lopen op het ontwikkelen van ernstige complicaties doordat hij ziek is geworden doordat jij corona had. Een mondkapje kopen is naast ADA kopen dus zeker belangrijk en vaak zelfs verplicht in een vliegtuig.  

Gebruik desinfecterend middel

Luchthavens en vliegtuigen zitten vol met vaak aangeraakte oppervlakken. Luchtvaartmaatschappijen proberen het aantal dingen te verminderen dat klanten moeten aanraken, via contactloos inchecken en andere maatregelen, maar er zullen altijd deurgrepen, bagagerekken, rol trapleuningen en die zak chips zijn die je eerder opeet je hebt al opgepakt en neergezet. Handhygiëne is altijd belangrijk. Maar het belang ervan neemt toe naarmate uw blootstelling aan vaak aangeraakte oppervlakken toeneemt. Om je handen virusvrij te houden, kun je overwegen om desinfecterend middel mee te nemen en dit aan te brengen nadat je gemeenschappelijke oppervlakken hebt aangeraakt. Nadat je de waarde van Nano crypto hebt gecheckt op je smartphone moet je bijvoorbeeld al dat middeltje gebruiken.

Vermijd je gezicht

Vermijd bovendien het aanraken van je gezicht. Ja, we weten dat dit moeilijk is, maar het is belangrijk. Het coronavirus kan je niet ziek maken via je huid. Maar je kunt er wel ziek van worden als er virusdeeltjes op je handen zitten en je een van de slijmvliezen van je gezicht aanraakt, zoals je mond, neus of oogleden. 

Annuleer je rondreis

Niemand wil zijn of haar rondreis moeten annuleren, vooral als het een reis is om familie te bezoeken die je al een tijdje niet hebt gezien of een vakantie die je hebt uitgesteld sinds het begin van de pandemie. Helaas geeft dit virus niets om je reisplannen. Soms is het dan ook beter om je trip te annuleren, vooral als je gaat rondreizen in een land of gebied waar COVID-19 op dat moment echt heerst. Better safe than sorry! 

Related Stories

Discover

Rondreistips voor alleenstaanden

Als alleenstaande kan je zeker een leuke rondreis boeken. In deze blog rondreistips voor alleenstaanden....

Wat zijn de beste plekken om maar de sterren...

7 Beste Plekken Ter Wereld om Naar de Sterren Te Kijken Rondreis maken om naar...

All inclusive vakantie China

All inclusive vakantie China, rondreis geheel inclusief. Rondreis China boeken? Kijk eens naar de...

Overnachten tijden je rondreis

Waar overnachten tijdens je rondreis? Wie een geheel verzorgde rondreis heeft geboekt, zal dat meestal...

De beste reistips als je van gokken houdt!

Voel je je gelukkig? Als je klaar bent om je kansen te wagen op...

Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen...

Popular Categories

Comments