Fietsen en fietsverhuur in Londen

Londen is een prachtige stad om een aantal dagen te verblijven. De afstanden in de stad zijn echter dermate groot dat niet alles even makkelijk te belopen is. Natuurlijk kun je met het openbaar vervoer door de stad reizen. Maar het is veel leuker om de stad op de fiets te verkennen. Londen wil ook een fietsvriendelijke stad zijn. Men heeft al diverse maatregelen genomen om het fietsen in de stad veiliger te maken. Als je op een slimme manier een fiets gaat huren, kan dit ook nog eens voor weinig geld. Het systeem werkt ook nog eens heel eenvoudig. Wij hebben de benodigde informatie voor jou op een rijtje gezet.

Goedkoop een fiets huren in Londen

Om nog meer mensen op de fiets te krijgen, kun je via Barclays Cycle Hire goedkoop een fiets huren in Londen. Je herkent ze direct. Overal kom je namelijk de opvallende blauwe fietsen van Barclays Cycle hire tegen.

Londen heeft een enorm netwerk van automatische fietsenstallingen. Hier kun je een fiets huren voor weinig geld. Heb je aan minder dan een half uur genoeg, dan is het helemaal gratis. Het eerstvolgende uur kost slechts 1 Pond. Daarna loopt de prijs wel vrij snel op.

Als je in het centrum van Londen bent, is er om de 300 meter wel een docking station voor de huurfietsen te vinden. Je hoeft dus nooit lang te zoeken naar een plek om je fiets te stallen. Als je tijdig weer je fiets stalt, is het een geweldige manier om voor weinig geld het centrum van Londen te verkennen. Superhandig en erg goedkoop. Wat wil je nog meer?

Zo kun je een fiets huren

Een fiets huren is bij Barclays Cycle Hire is heel simpel. Registreren vooraf is niet meer nodig. Je gaat gewoon naar een docking station en je houdt je creditcard bij het scherm. Hierna kun je je fiets pakken en op pad gaan. Reserveren is dus niet nodig en je hebt geen administratieve rompslomp dus. Wel zo prettig toch?

Het fietsenplan is opgezet om het gebruik van de fietsen te stimuleren en dan in het bijzonder voor korte ritjes. Als je één dag wilt fietsen, betaal je een vast bedrag van 2 Pond. Daarnaast betaal je een bedrag per rit, tenminste als die langer duurt dan een half uur.

Als je er dus voor zorg dat je fiets steeds binnen een half uur terug in een docking station staat en je pakt weer een andere fiets op het moment dat je weer verder wilt, kun je de gehele dag fiets voor 2 Pond.

Wanneer wordt een fiets huren op deze manier duur?

Deze wijze is een ideale en goedkope manier om in Londen een fiets te huren, tenminste als je op de juiste wijze van het systeem gebruik maakt. Wat je niet moet doen is een fiets huren en die vervolgens op de plek van bestemming aan een ketting op slot te zetten. Want het systeem werkt zo dat hoe langer je een fiets gebruikt en hij dus niet in het docking station staat, des te duurder het wordt. Dit kan heel hard op lopen. Mocht je een fiets langer dan 24 uur in gebruik hebt, moet je 300 Pond betalen voor een zogenaamde Late Return Fee. Wil je een fiets meerdere uren gebruiken, kan je beter elders een fiets huren.

Elders in Londen een fiets huren

Zoals we al zeiden, is de hierboven genoemde manier van fietsenhuren alleen aantrekkelijk bij korte ritjes. Als je fiets voor meerdere dagen wilt gebruiken, kan je beter bij een andere fietsverhuurder gaan huren. Als je een fiets verhuurder zoek die goed bekend staat, moet je eens kijken bij On Your Bike London.

Deze fietsverhuurder zit vlak bij het London Bridge Metro Station en is zeven dagen per week geopend. Vind je Londen nogal druk en wil je eerst wennen aan het verkeer in de stad, kan je ook een rondrit onder begeleiding van een gids boeken. Erg leuk om te doen. Je went op een rustige manier aan het verkeer van Londen en daarbij kom je langs de leukste plekjes van de stad.

Adres: On Your Bike London, The Vaults, Montague Close, Londen, Tel.: 020 7378 6669.

Related Stories

Discover

De beste reistips als je van gokken houdt!

Voel je je gelukkig? Als je klaar bent om je kansen te wagen op...

Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen...

Rome – Streetfood hotspot

Reis je binnenkort af naar Rome om deze mooie wereldstad te gaan ontdekken? Wil...

Thailand de beste eilanden

De eilanden van Thailand behoren tot de mooiste eilanden ter wereld. Dat is ook...

Wintersport Zermatt – Matterhorn en meer

Als je het over Zermatt hebt, denk je meteen aan de karakteristieke Matterhorn. Deze...

Wildkamperen in de natuur

Frisse lucht, stromend water, heldere sterrenhemel, het gefluit van vogels op de achtergrond en...

Popular Categories

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in