Fietsen en fietsverhuur in Londen

Alles over fietsen en fietsverhuur in Londen

Op de fiets Londen verkennen? Lees waar je een goedkoop een fiets in Londen kunt huren en de voordelen zijn om Londen per fiets te leren kennen. Zo kan je bijvoorbeeld per fiets naar je favoriete vegan restaurant in Londen. Want daar zijn er in deze wereldstad heel veel van.

Londen is een prachtige stad om een aantal dagen te verblijven. De afstanden in de stad zijn echter dermate groot dat niet alles even makkelijk te belopen is. Natuurlijk kun je met het openbaar vervoer door de stad reizen. Maar het is veel leuker om de stad op de fiets te verkennen. Londen wil ook een fietsvriendelijke stad zijn. Fietsverhuur in Londen is uitgebreid en goed toegankelijk. Men heeft al diverse maatregelen genomen om het fietsen in de stad veiliger te maken. Als je op een slimme manier een fiets gaat huren, kan dit ook nog eens voor weinig geld. Het systeem werkt ook nog eens heel eenvoudig. Wij hebben de benodigde informatie voor jou op een rijtje gezet.

Goedkoop een fiets huren in Londen

Om nog meer mensen op de fiets te krijgen, kun je via Barclays Cycle Hire goedkoop een fiets huren in Londen. Je herkent ze direct. Overal kom je namelijk de opvallende blauwe fietsen van Barclays Cycle hire tegen.

Goedkope fiets huren in Londen via automatische fietsenstalling

Londen heeft een enorm netwerk van automatische fietsenstallingen. Hier kun je een fiets huren voor weinig geld. Heb je aan minder dan een half uur genoeg, dan is het helemaal gratis. Het eerstvolgende uur kost slechts 1 Pond. Daarna loopt de prijs wel vrij snel op.

Als je in het centrum van Londen bent, is er om de 300 meter wel een docking station voor de huurfietsen te vinden. Je hoeft dus nooit lang te zoeken naar een plek om je fiets te stallen. Als je tijdig weer je fiets stalt, is het een geweldige manier om voor weinig geld het centrum van Londen te verkennen. Superhandig en erg goedkoop. Wat wil je nog meer?

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar Londen

Vegan in Londen

In Londen heb je vele veganistische restaurants en deze vind je met name in het centrum. De beste manier om zo een vegan restaurant Londen is om dit per fiets te doen en een goede fietsroute planner te gebruiken. Veganistische vakanties zijn in en als je een vegan vakantie wilt boeken in Engeland is Londen een hele goede start om je smaakpupillen te verwennen.

Zo kun je een fiets huren

Een fiets huren is bij Barclays Cycle Hire is heel simpel. Registreren vooraf is niet meer nodig. Je gaat gewoon naar een docking station en je houdt je creditcard bij het scherm. Hierna kun je je fiets pakken en op pad gaan. Reserveren is dus niet nodig en je hebt geen administratieve rompslomp dus. Wel zo prettig toch?

Het fietsenplan is opgezet om het gebruik van de fietsen te stimuleren en dan in het bijzonder voor korte ritjes. Als je één dag wilt fietsen, betaal je een vast bedrag van 2 Pond. Daarnaast betaal je een bedrag per rit, tenminste als die langer duurt dan een half uur.

Als je er dus voor zorg dat je fiets steeds binnen een half uur terug in een docking station staat en je pakt weer een andere fiets op het moment dat je weer verder wilt, kun je de gehele dag fiets voor 2 Pond.

fiets huren in Londen

Wanneer wordt een fiets huren op deze manier duur?

Deze wijze is een ideale en goedkope manier om in Londen een fiets te huren, tenminste als je op de juiste wijze van het systeem gebruik maakt. Wat je niet moet doen is een fiets huren en die vervolgens op de plek van bestemming aan een ketting op slot te zetten. Want het systeem werkt zo dat hoe langer je een fiets gebruikt en hij dus niet in het docking station staat, des te duurder het wordt. Dat is een dure manier om zo een fiets in Londen te huren. Dit kan heel hard op lopen. Mocht je een fiets langer dan 24 uur in gebruik hebt, moet je 300 Pond betalen voor een zogenaamde Late Return Fee. Wil je een fiets in Londen meerdere uren gebruiken, kan je beter elders een fiets huren.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar Londen

op de fiets door Londen

Elders in Londen een fiets huren

Fietsverhuur in Londen elders. Zoals we al zeiden, is de hierboven genoemde manier van fietsenhuren alleen aantrekkelijk bij korte ritjes. Als je fiets voor meerdere dagen wilt gebruiken, kan je beter bij een andere fietsverhuurder gaan huren. Als je een fiets verhuurder zoek die goed bekend staat, moet je eens kijken bij On Your Bike London.

Deze fietsverhuurder zit vlak bij het London Bridge Metro Station en is zeven dagen per week geopend. Vind je Londen nogal druk en wil je eerst wennen aan het verkeer in de stad, kan je ook een rondrit onder begeleiding van een gids boeken. Erg leuk om te doen. Je went op een rustige manier aan het verkeer van Londen en daarbij kom je langs de leukste plekjes van de stad.

Adres: On Your Bike London, The Vaults, Montague Close, Londen, Tel.: 020 7378 6669.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar Londen

Related Stories

Discover

Rondreistips voor alleenstaanden

Als alleenstaande kan je zeker een leuke rondreis boeken. In deze blog rondreistips voor alleenstaanden....

Wat zijn de beste plekken om maar de sterren...

7 Beste Plekken Ter Wereld om Naar de Sterren Te Kijken Rondreis maken om naar...

All inclusive vakantie China

All inclusive vakantie China, rondreis geheel inclusief. Rondreis China boeken? Kijk eens naar de...

Overnachten tijden je rondreis

Waar overnachten tijdens je rondreis? Wie een geheel verzorgde rondreis heeft geboekt, zal dat meestal...

De beste reistips als je van gokken houdt!

Voel je je gelukkig? Als je klaar bent om je kansen te wagen op...

Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen...

Popular Categories

Comments