De tien meest originele koffiebars van de wereld

Wat is er fijner dan genieten van een vers gezette espresso of overheerlijke cappuccino. Niets toch? Of toch wel? Er zijn eigenaren van koffiebars die naast hun passie voor koffie nog meer bijzonderheden met je willen dellen. Benieuwd? Hieronder kan je lezen wat de meest originele koffiebars ter wereld zijn.

Robo Café (Osaka)

Een van de origineelste koffiebars vind je in de Japanse stad Osaka. Het bijzonder aan deze koffie bar is dat de bediening uit alleen maar robots bestaat. Heel spraakzaam zijn ze niet maar ze voeren de taken feilloos uit. Je kunt normaal je bestelling opnoemen, die even later door de robot bij je tafeltje wordt gebracht.

Café Sakuragaoka (Tokio)

Ook in Japan, maar dan in Tokio, staat Café Sakuragaoka. In deze bar bevinden zich twee geiten, met de naam Sakura en Chocolat. Ze zorgen ervoor dat de koffiebar een bijzondere boerderijachtige sfeer krijgt. De geiten staan meestal in hun hok, maar worden dagelijks ook door het personeel meegenomen voor een wandeling. Als klant kan je dit ook doen op de maandag en woensdag.

Café Neko (Wenen)

Ben je een echte kattenliefhebber en hou je ook nog eens van heerlijke koffie? Dan moet je als je de stad Wenen bezoekt, absoluut naar Café Neko gaan. Het is een uiterst gemoedelijke koffiebar, waar je samen met de vijf huiskatten verblijft. Als de katten het zelf willen, mag je ze aaien of met ze spelen.  Naast heerlijke koffie en taart staat ook de levensloop van de katten op de menukaart vermeld.

Dikke Kat (Antwerpen)

Nog dichter bij huis in Antwerpen vind je de koffiebar van Isabelle Malka. Ze verzorgt altijd een heerlijk bakkie koffie en iedereen houdt ook enorm van naar overheerlijke Bokes. De naam van de koffiebar verwijst naar de huiskat van Isabelle. Het pand waarin de koffiebar zich bevindt, telt verschillende huiskamers die via een trap onderling verbonden zijn. Het is er een gezellige boel en je kun hier ook kunst kopen.

Dreamy Camera Café (Seoel)

Hou je van vintage en is fotografie jouw passie? Dan is Dreamy Camera Café in Seoel “the place to be” voor jou. Niet echt dicht bij huis natuurlijk, maar absoluut de moeite waard om te bezoeken, mocht je in Seoel zijn. Het café staat op een verlaten plek en heeft de vorm van een enorme camera. Als je binnen bent, voel je gewoon de passie voor fotografie. Werkelijk overal staan antieke camera’s en de muren hangen vol met prachtige foto’s.

The Attendant (Londen)

In Londen vind je een koffiebar op een wel heel bijzondere plek. In de wijk Oxford Circus vind je The Attendant, dat is gehuisvest in een oud openbaar toilet gebouw. Bijzonder zijn de toiletten waar ze tafels van hebben gemaakt. Ook de oude tegeltjes uit vervlogen tijden zitten nog op de muur. Je kunt hier van een heerlijk bakje koffie genieten.

Cereal Killer Café (Londen)

Eveneens in Londen kan je naar Cereal Killer Café. In dit café in de wijk Camden vind je geen stoelen. Deze heeft men vervangen voor bedden. De gedachte van de eigenaar hierbij was om klanten terug te laten gaan naar hun kindertijd. De bedden hebben kleurrijke dekbedden waarop de helden van toen zijn afgebeeld. Geniet van een uniek ontbijtje en een heerlijke bak koffie. Je kunt kiezen uit ruim 120 kleurrijke soorten muesli’s en cereals.

Rimsky-Korsakoffee House (Portland, VS)

Het Rimsky-Korsakoffee House in Portland is het meest huiveringwekkende koffiebarretje wat je maar kan bedenken. Hier drink je je koffie tussen de doodskisten, draaiende en trillende tafels. Spoken zweven er door de ruimte. Men zegt dat dit oude Victoriaanse huis is betoverd. Wat in ieder geval is betoverd zijn de koffie en de overheerlijke lekkernijen.

Corner Perk Café ( Bluffton, South-Carolina, VS)

In deze koffiebar geen robots of beesten. Op het eerste gezicht een doodnormale koffiebar. Het bijzondere merk je pas op het moment dat je weer wilt vertrekken en om de rekening vraagt. Hier betaal je niet je eigen rekening maar die van je buren. Dit bijzonder feit is ontstaan toen een wel heel tevreden klant 1000 dollar fooi gaf om de rekening van alle klanten op die dag te betalen. Dit is uitgegroeid tot een bijzondere traditie en alle klanten doneren hier hun geld zodat anderen hiervan kunnen genieten.

Lola Bikes & Coffee – Den Haag

Natuurlijk hebben we ook in ons eigen Nederland leuke en bijzondere koffiebars. Neem nu Lokla Bikes & Coffee in Den Haag. Hier wordt een fietswinkel gecombineerd met een koffiebar. Niet heel logisch zou je zeggen maar wel zo origineel natuurlijk. Je ziet direct dat men hier passie voor het fietsen heeft, door de verschillende fietsen die er staan opgesteld en zelfs ook aan de muur hangen. Daarnaast proef je ook direct dat ze nog een tweede passie hebben…. Koffie.

Related Stories

Discover

Rondreistips voor alleenstaanden

Als alleenstaande kan je zeker een leuke rondreis boeken. In deze blog rondreistips voor alleenstaanden....

Wat zijn de beste plekken om maar de sterren...

7 Beste Plekken Ter Wereld om Naar de Sterren Te Kijken Rondreis maken om naar...

All inclusive vakantie China

All inclusive vakantie China, rondreis geheel inclusief. Rondreis China boeken? Kijk eens naar de...

Overnachten tijden je rondreis

Waar overnachten tijdens je rondreis? Wie een geheel verzorgde rondreis heeft geboekt, zal dat meestal...

De beste reistips als je van gokken houdt!

Voel je je gelukkig? Als je klaar bent om je kansen te wagen op...

Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen...

Popular Categories

Comments