De 5 verborgen parels van Zuid-Amerika

Als je van plan bent een mooie reis naar Zuid-Amerika te maken dan is het fijn als je weet welk land je dan in het bijzonder zou willen bezoeken. Zuid-Amerika is één van de mooiste en meest bijzondere reisbestemming van de wereld. 

Denk aan de Amazone, uitgestrekte woestijnen en de imposante Inca bouwwerken en koloniale nederzettingen. Ook heeft Zuid-Amerika prachtige stranden.

Hieronder benoemen wij de 5 verborgen parels in Zuid-Amerika die je beslist een keer moet bezoeken.

Machu Picchu & Cuzco in Peru

De meest indrukwekkende archeologische bezienswaardigheid vind je in Machu Picchu waar je Inca ruïnes kan vinden. Deze ruïnes zijn groots en indrukwekkend en ook de ligging is prachtig. Ingesloten tussen de steile Andes pieken. Je kan dit stadje bereiken per trein en per busje via het nabijgelegen Aquss Calientes. Echter het is een beter idee om te gaan wandelen aangezien de weg naar de Inca ruïnes een van de meest mooiste wandelingen is die je op aarde kan ondernemen. Je bent er wel even zoet mee want de wandeling duurt zo’n 4 à 5 dagen.

Je kan er ook voor kiezen om de wandeling op een later punt te starten zodat je er nog maar 2 dagen over doet om de Inca stad te bereiken. Het is uniek om een keer mee te maken. Als je gaat wandelen dan zijn goede bergschoenen aan te raden en vergeet ook je fles Deet niet mee te nemen want er zijn erg veel muggen in het gebied die je erg kunnen steken.

Als je Inca stad hebt gezien moet je beslist ook naar het nabijgelegen Cusco gaan want dit is bij verre de mooiste stad van Peru. Dit is de oude hoofdstad van de Inca’s en ligt in een prachtig vallei in het Andes-gebergte op een hoogte van 3360 meter. Op de fundamenten van de oude Inca ruïnes bouwden de Spanjaarden koloniale gebouwen. Je kan heerlijk slenteren langs inheemse markten, barretjes en clubs. Er is altijd wel iets te doen of te bekijken. Het eten is er heerlijk en niet duur.

De pantanal in Brazilië

Wil je beslist eens het moeras ontdekken, dan moet je beslist het grootste moerasgebied in het westen van Brazilië bezoeken. Het gebied is vijf keer zo groot als Nederland. Een klein deel van dit moerasgebied steekt de grens over bij Bolivia en Paraguay. Tijdens het regenseizoen stroomt de Pantagal over en komt het gebied voor meer dan 80% onder water te staan. Er is een diversiteit aan planten en dieren. Meer dan 3500 soorten bomen en plantsoorten, de grootste verzameling krokodilachtige dieren ter wereld maken van je bezoek een waar avontuur.

De Surinaamse Jungle in Suriname

In midden Suriname ligt het grootste natuurreservaat: het Centraal Natuurreservaat. Het is een ongetemde jungle en vrij van moderne invloeden. Er wonen Bosjesmannen die nog steeds primitief leven volgens de eeuwenoude cultuur. Het is een zeer dichte jungle met rivieren en wilde watervallen. Eigenlijk zou je dit avontuur alleen met een goede gids moeten aangaan daar hij alle gevaren van de jungle kent. Je kan er heerlijk zwemmen in wilde rivieren maar pas wel op voor piranha’s. Diep in de jungle vind je de prachtige Blanche Marie watervallen die een bezoek meer dan waard zijn.

Rio de Janeiro

De stad van de samba. Hier wordt het grootste carnaval, wat je ooit kan meemaken, jaarlijks gevierd. Je hebt er prachtige stads-stranden zoals de Copacabana. Het is een prachtige stad om te ontdekken. Er zijn ontzettend veel barretjes waar je lekker neer kan strijken en ben je weer toe aan wat actie dan duik je gewoon de stad weer in. Er zijn prachtige gebouwen en de mensen zijn er ook heel aardig. Er is geen tweede stad te vinden waar je zoveel kan beleven als Rio de Janeiro!

Colombia, het land

Dit land zou je in zijn geheel eens moeten bekijken. Er zijn zoveel hoogtepunten dat het een lang bezoek rechtvaardigt. Er zijn verlaten prairies, tropische Amazone-jungles, besneeuwde bergtoppen en schitterende witte Caribische stranden. Ook vind je er koffieplantages, Indianenstadjes, koloniale dorpjes, heilige meren en kleurrijke markten. Te veel om op te noemen en fantastisch om te bezichtigen.

Het land schudt langzaam zijn drugs en rebellenreputatie van zich af. Er komen steeds meer reizigers dit mooie land bezoeken. De hoofdstad Bogota is het bruisende hart van dit land. Wil je oude ruïnes bezichtigen dan kan dit ook. Er zijn diverse meerdaagse excursies om deze ruïnes te bereiken. Genoeg avontuur te vinden in dit mooie land.

Related Stories

Discover

Rondreistips voor alleenstaanden

Als alleenstaande kan je zeker een leuke rondreis boeken. In deze blog rondreistips voor alleenstaanden....

Wat zijn de beste plekken om maar de sterren...

7 Beste Plekken Ter Wereld om Naar de Sterren Te Kijken Rondreis maken om naar...

All inclusive vakantie China

All inclusive vakantie China, rondreis geheel inclusief. Rondreis China boeken? Kijk eens naar de...

Overnachten tijden je rondreis

Waar overnachten tijdens je rondreis? Wie een geheel verzorgde rondreis heeft geboekt, zal dat meestal...

De beste reistips als je van gokken houdt!

Voel je je gelukkig? Als je klaar bent om je kansen te wagen op...

Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen...

Popular Categories

Comments