Brits eten (het is geweldig – niet slecht!)

Het Verenigd Koninkrijk is een fantastische bestemming om een vakantie door te brengen. Je kan er heel wat prachtige natuurgebieden ontdekken en ook de verschillende steden zijn een absolute aanrader om mee kennis te maken. Er is echter volgens veel mensen ook een nadeel verbonden aan een vakantie in het Verenigd Koninkrijk. Het eten zou bijvoorbeeld allerminst top zijn, maar is dat ook wel echt zo? Wanneer we dieper in de Britse keuken duiken kunnen we namelijk vaststellen dat het eten dat over het Kanaal wordt aangeboden helemaal nog zo slecht niet is, in tegendeel. Wil jij ook graag komaf maken met die vooroordelen over het Britse eten? Dat kan in dit blogartikel!

De Britse keuken is sterk ondergewaardeerd

In eerste instantie staan de Britten nu niet meteen bekend omwille van hun heerlijke en culinair verfijnde hoogstandjes. Daar tegenover staat echter dat ze wel bekend staan omwille van hun onovertroffen aanbod voor wat de internationale keuken betreft. Dit zorgt er voor dat je tijdens een vakantie in het Verenigd Koninkrijk altijd verschillende gerechten zal kunnen proeven die je een vertrouwd gevoel zullen geven. Toch zou het zonde zijn om uitsluitend vast te houden aan hetgeen je al kent tijdens je vakantie in Engeland. Het is omwille van deze reden dat de echte Britse keuken (en haar uitstekende smaken) bij veel mensen die er op reis zijn geweest toch nog steeds onbekend is.

Voor de Britten geldt dat ze over een ruime keuze beschikken aan typische gerechten. Voor deze gerechten geldt dat ze sterk kunnen verschillen afhankelijk van de regio waar je door aan het reizen bent. Voor deze gerechten geldt doorgaans niet alleen dat ze verrukkelijk zijn, maar ook nog eens ongelofelijk bevredigend. Wat al deze gerechten ook met elkaar gemeen hebben? Dat ze ongelofelijk ondergewaardeerd zijn! Ben jij ook benieuwd om te ontdekken wat de Britse keuken allemaal voor moois voor jou in petto heeft? Verdiep je dan zeker eens in de onderstaande gerechten.

Het bekende ‘Full English Breakfast’

Het Engelse ontbijt wordt bij zowat iedereen die een bezoek brengt aan het Verenigd Koninkrijk maar voor lief genomen. Dat hoeft niet, want in het merendeel van de (goede) hotels wordt er ook een continentaal ontbijt aangeboden. Toch is het aanbieden van een volledig Engels ontbijt aan de gasten een vorm van appreciatie door de uitbater van de accommodatie. Als toerist kan je dit ontbijt namelijk dan wel voor lief nemen, eigenlijk is het een gerecht dat in het Verenigd Koninkrijk uitsluitend wordt geserveerd wanneer er sprake is van speciale gelegenheden. Vergis je overigens ook niet, dit is een behoorlijk zwaar ontbijt waar veel mensen zowat de hele dag mee voldoende zullen hebben. Dit ontbijt bestaat dan ook uit onder meer spek, gebakken ei, worst, bonen, zwarte pudding, gebakken tomaten en champignons, etc. Ondanks het feit dat dit ontbijt relatief zwaar op de maag valt is het wel altijd overheerlijk en met veel zorg klaargemaakt.

Baked / Jacket Potato

We hebben niet gezegd dat de Britse keuken een complexe keuken is. Voor het merendeel van de lekkerste gerechten afkomstig uit de Britse keuken geldt dan ook dat ze erg eenvoudig te bereiden zijn. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de Baked of Jacket Potato. Het gaat hierbij om een Britse specialiteit dat eigenlijk niets meer of minder is dan een aardappel die wordt gebakken in de oven tot de schil over een knapperige textuur komt te beschikken. Vervolgens zal je kunnen vaststellen dat de binnenkant lekker kruimig wordt. De aardappel wordt nadat ze is gebakken doormidden gesneden om er vervolgens een lekkere boter of margarine in te doen samen met een variëteit aan beleg. Dit beleg kan werkelijk alles zijn. Heel wat Britten zijn bijvoorbeeld verzot op tonijn met mayonaise, maar ook kaas en bonen zijn een mogelijkheid. Er zijn zelfs op straat soms speciale “potato vans” terug te vinden waar je dit gerechtje kan bestellen.

Andere heerlijke gerechten afkomstig uit de Britse keuken

De bovenstaande gerechtjes uit de Britse keuken zullen er zeker en vast in slagen om heel wat harten te veroveren. Toch valt er nog heel wat meer lekkers te ontdekken aan de andere kant van het kanaal. Enkele andere aanraders zijn dan ook onder meer:

Fish and Chips;
Custard;
Ploughman’s Lunch;

Naast bovenstaande moet het natuurlijk ook gezegd dat de Britten helemaal verzot zijn van zoete lekkernijen. De vele hartige taartjes en overheerlijke pasteitjes die je hier allemaal kan ontdekken zijn dan ook een ware streling voor je smaakpapillen. Bovendien zien ze er doorgaans ook nog eens geweldig uit. Eén ding staat in ieder geval vast, ook voor de zoetebekjes valt er in het Verenigd Koninkrijk echt ongelofelijk veel lekkers te ontdekken.

Vorig artikel
Volgend artikel

Related Stories

Discover

Rondreistips voor alleenstaanden

Als alleenstaande kan je zeker een leuke rondreis boeken. In deze blog rondreistips voor alleenstaanden....

Wat zijn de beste plekken om maar de sterren...

7 Beste Plekken Ter Wereld om Naar de Sterren Te Kijken Rondreis maken om naar...

All inclusive vakantie China

All inclusive vakantie China, rondreis geheel inclusief. Rondreis China boeken? Kijk eens naar de...

Overnachten tijden je rondreis

Waar overnachten tijdens je rondreis? Wie een geheel verzorgde rondreis heeft geboekt, zal dat meestal...

De beste reistips als je van gokken houdt!

Voel je je gelukkig? Als je klaar bent om je kansen te wagen op...

Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen...

Popular Categories

Comments