Beste Festivals Europa: Sziget, EXIT en meer

We kijken allemaal uit naar de verschillende festivals waar we heen kunnen gaan en we hebben een paar leuke festivals voor je opgezocht die we op allerlei onderdelen hebben beoordeeld. We hebben bijvoorbeeld niet alleen gekeken naar de Line-up, maar ook naar bijvoorbeeld de bereikbaarheid, eten en drinken, camping, innovatie, sfeer en nog veel meer.

Sziget Festival in Boedapest, Hongarije

Als je het ons vraagt is dit gelijk het festival der festivals. Dit festival vindt jaarlijks in Sziget plaats. In het midden van de stad, ligt het eiland Obudai midden op de brede Donau en wordt ook vaak het Island of Freedom genoemd.

Het is niet alleen de vrijheid die je daar voelt maar het zijn ook de vele culturen, muziekgenres en andere activiteiten die je daar kan vinden. Het is een festival die maar liefst zeven dagen duurt en dat geeft je ook de mogelijkheid om dat te combineren met andere uitstapjes.

Electric Castle in Cluj-Napoca, Roemenië

Als je een reden nodig hebt om een keer naar Roemenië te gaan, dan is het Electric Castle festival wel een goede reden. Een festival van vier dagen, die je eventueel zou kunnen combineren met een roadtrip door Transsylvanië. Dit festival is een mix van house, drum & bass, techno, dubstep en nog een paar andere subgenres met een podia waar je ook pop, rock en hiphop te zien krijgt.

Het festival staat bekend om zijn New Media line-up en hiermee wordt een veelvoud aan interactieve kunst en installaties laten zien. Laat je niet tegenhouden door de afstand, want vanaf Eindhoven en Brussel kan je goed betaalbare vluchten nemen naar Cluj-Napoca.

Parookaville in Weeze, Duitsland

Dit festival kunnen we zien als één van de snelst groeiende festivals. Het gebeurt allemaal net over de grens en dan wordt Weeze Airport voor drie dagen omgetoverd tot de City of Dreams. Een tijdelijk dorp waar een EDM line-up te zien is die je aan Tomorrowland doet denken. Er wordt erg veel aandacht geschonken aan het decor zoals bij de laatste keer is gebeurd. Toen was er een podium van zo’n 200 meter breed die er op een NASA achtige manier uitzag.

Exit festival in Novi Sad, Servië

In Novi Sad is het Fort van Petrovaradin jaarlijks het toneel van het grootste muziekfestival dat je in de Balkan kan vinden. Exit heeft zich gekenmerkt door zijn gevarieerde mix van muziekgenres en het feit dat overdag de temperaturen te hoog zijn voor het festival en daarom voornamelijk in de nacht wordt afgespeeld.

Er zijn steeds weer nieuwe podia te ontdekken in het historische fort, dus als je een jaar later weer terugkomt, is er grote kans dat je podia ontdekt die je nog niet eerder hebt gezien en dat maakt het onder andere zo een interessant festival.

Pohoda Festival Trencin, Slowakije

Dit is een festival die je zou kunnen omschrijven als gemoedelijk. Op het Pohoda festival tref je misschien wel de leukste festivalsfeer die je ooit zal kunnen vinden. Jaarlijks is er een line-up die iedereen steeds weer doet verrassen en tref je artiesten die je niet snel op andere festivals in Europa tegen zal komen.

Het is rock, pop en indie die de boventoon voeren, terwijl je er ook wat jazz wereldmuziek en lokale orkesten tegen kan komen. Pohoda verkoopt al 20 jaar al zijn kaarten en is dus ieder jaar uitverkocht. Hoewel dit festival buiten Slowakije langzaamaan steeds bekender begint te worden, is het voor de Slowaakse festivalliefhebber al jaren hét festival.

Glastonbury in Pilton, Verenigd Koninkrijk

Door velen gezien als het meest legendarische festival van Europa. Michael Eaves heeft ervoor gezorgd dat er al meer dan 30 edities van het Glastonbury festival zijn geweest, een festival waar iedere festivalliefhebber minstens één keer in zijn leven geweest moet zijn. Op een terrein dat ongeveer net zo groot is als 500 voetbalvelden kan je in vijf dagen honderden optredens zien.

Die optredens gaan van bekende topartiesten tot obscure Britse popbands. De meeste festivals maken hun line-up vaak in delen bekend, maar Glastonbury doet dit gewoon in één keer. Wat de kaartverkoop betreft maakt het helemaal niets uit, want in de afgelopen jaren waren de kaartjes op de eerste dag van verkoop al direct uitverkocht en dat zijn toch maar even 175.000 bezoekers.

Balaton Sound in Zamárdi, Hongarije

In Hongarije vind je het grootste meer van Midden-Europe, het Balatonmeer, waar het Balaton Sound festival wordt gehouden. Dit wordt ook vaak het Festival Beach genoemd, omdat het aan een ongelofelijk mooie plek aan het water ligt.

In de periode van het festival is het zo’n 26 graden en dan wil je gewoon in je zwemkleding genieten van de EDM, techno, trance, house en urban optredens. Overdag kan je lekker chillen, of je eigen uitleven aan de verschillende watersporten en in de avond genieten van een geweldig feest dat in de vroege uurtjes doorgaat.

Lowlands in Biddinghuizen, Nederland

Uiteraard mag dit festival niet ontbreken. In de jaren 90 ooit in het leven geroepen, om als tegenhanger te dienen voor festivals als pinkpop, aar dan met alternatieve Muziekstijlen. De afgelopen jaren is dit festival het paradepaardje geworden van organisator MOJO en zijn de kaarten de afgelopen jaren altijd uitverkocht geweest.

Overdag kan je er een mix van hiphop, pop, rock en indie horen en zien wat later op de avond overgaat in techno, house, drum & bass en nog meer elektronische genres. De brug des doods is een bekende term onder de vaste bezoekers, maar helaas heeft die intussen zijn beste tijd wel gehad.

Rock Werchter in Werchter, België

Een echte klassieker. Al vele jaren weet Rock Wergter iedere editie weer een line-up neer te zetten die echt van formaat is. Het is een muziekfestival met vier podia en daarmee niet het festival waar je dagelijks iets nieuws kan ontdekken, maar ach je gaat ook puur voor de liveoptredens natuurlijk en die zijn van topkwaliteit

Related Stories

Discover

Rondreistips voor alleenstaanden

Als alleenstaande kan je zeker een leuke rondreis boeken. In deze blog rondreistips voor alleenstaanden....

Wat zijn de beste plekken om maar de sterren...

7 Beste Plekken Ter Wereld om Naar de Sterren Te Kijken Rondreis maken om naar...

All inclusive vakantie China

All inclusive vakantie China, rondreis geheel inclusief. Rondreis China boeken? Kijk eens naar de...

Overnachten tijden je rondreis

Waar overnachten tijdens je rondreis? Wie een geheel verzorgde rondreis heeft geboekt, zal dat meestal...

De beste reistips als je van gokken houdt!

Voel je je gelukkig? Als je klaar bent om je kansen te wagen op...

Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen...

Popular Categories

Comments