Australië, één van ’s werelds beste backpack bestemmingen

Het aan de andere kant van de wereld gelegen land Australië is een bestemming waar veel mensen door gefascineerd zijn. Dit niet alleen maar omwille van de grote afstand. Ook het unieke karakter van dit land met haar gastvriendelijke inwoners en haar ongelofelijk indrukwekkende natuur zorgt er voor dat elk jaar opnieuw heel wat reizigers deze bestemming willen ontdekken. Dit kan uiteraard gebeuren op verschillende manieren. Eén van de meest populaire optie is echter backpacken. Door de jaren heen hebben heel wat gespecialiseerde magazines en websites er voor gekozen om Australië uit te roepen tot één van de beste, zo niet dé beste bestemming in de wereld om (alleen) te gaan backpacken. Hoe komt dit nu precies? Je ontdekt het hier op deze pagina!

Backpacken is in Australië uitstekend ingeburgerd

Rondtrekken met een stevige rugzak kan in principe in elk land gebeuren. Dit gezegd hebbende blijkt al snel dat lang niet elk land hier op is ingesteld. Je hoeft er dan ook helemaal niet vreemd van op te kijken wanneer mensen je wat vreemd aankijken. De kans dat dit je zal overkomen in Australië is echter ongelofelijk klein. Door de jaren heen is de zogenaamde backpackcultuur hier dan ook perfect geïntroduceerd. Mensen zijn er niet alleen in, maar zeker ook buiten de steden op ingesteld om backpackers te helpen waar mogelijk. Bovendien zijn er ook verspreid over het land meer dan voldoende betaalbare overnachtingsplaatsen terug te vinden. Ben jij iemand die er eerder van houdt om te overnachten op een camping? Ook dat is in Australië eigenlijk nooit een probleem.

Bovenstaande brengt verschillende voordelen met zich mee. In eerste instantie staat Australië er om bekend één van de meest toegankelijke bestemmingen te zijn voor mensen die alleen willen gaan backpacken. Het spreekt voor zich dat lang niet iedereen samen met bijvoorbeeld vrienden of familie op vakantie wil gaan. Steeds meer backpackers maken dan ook de keuze om er gewoon lekker gezellig alleen op uit te trekken. Ben jij dat ook van plan? Dan zal je kunnen vaststellen dat Australië net als het nabijgelegen Nieuw-Zeeland één van de beste bestemmingen in de wereld zijn om dat te doen. Heb je onderweg op een bepaald ogenblik eens wat (extra) hulp nodig? Dan zal je kunnen vaststellen dat de Aussies zeker en vast bereid zullen zijn om je verder te helpen.

Drie niet te onderschatten voordelen van reizen doorheen Australië

Wanneer je de keuze maakt om naar een bepaalde bestemming af te reizen dien je daarbij vaak rekening te houden met een aantal belangrijke aandachtspunten. Niet overal in de wereld zijn er bijvoorbeeld voldoende logeeradressen. Daarnaast is het ook mogelijk dat je geconfronteerd wordt met een gezondheidssituatie die anders is dan in Nederland of België. Als klap op de vuurpijl is er vaak ook nog eens de taalbarrière die voor problemen kan zorgen tijdens het reizen. Ben je van plan om een vakantie naar Australië te ondernemen? Dan kan je daarbij rekenen op deze voordelen:

Men spreekt in Australië gewoon Engels waardoor er geen sprake is van een taalbarrière;
De gezondheidssituatie en de hygiëne is in Australië even goed als in Nederland het geval is;
Australië is een land dat uitstekend is ingesteld op het toerisme en dat merk je aan alles;
Naast bovenstaande is het zo dat je, je overnachtingen vooral in de (groot)steden eigenlijk zo duur kan maken als je zelf wil. Dit betekent dat je in steden als Sydney en Melbourne bijvoorbeeld perfect kan verblijven in een duur en luxueus hotel, maar je er ook zonder probleem voor kan kiezen om een voordelige overnachting in een hostel te boeken.

Welke plaatsen moet je absoluut bezocht hebben in Australië?

Voor bijzonder veel backpackers geldt dat zij de grootstad Sydney prefereren als startpunt van hun backpacktrip. Uiteraard is dit geen vereiste, maar gelet op de aanwezigheid van de internationale luchthaven lijkt dit een logische keuze te zijn. Wanneer ook jij in Sydney je reis aanvat zal je merken dat het eveneens een aanrader kan zijn om even de ferry te nemen. Deze ferry brengt je naar Manly Beach. Dit is een ongelofelijk populaire badplaats die echt de moeite waard is om te ontdekken. Andere plaatsen die je kan toevoegen aan je wenslijstje zijn onder meer:

Brisbane;
Bryon Bay;
Noosa;
Fraser Island;
Agnus Water;
Townsville;

Uiteraard is het ook mogelijk om je backpacktrip doorheen Australië aan te vatten vanuit Melbourne. Voor welke startplaats je uiteindelijk ook zal kiezen, het is altijd de moeite waard om een kaart van Greyhound te kopen. Het busnetwerk van Australië is werkelijk uitmuntend te noemen waardoor je op zeer eenvoudige wijze eigenlijk naar overal kan rijden zonder dat je hoge kosten dient te betalen. Het mag hoe dan ook duidelijk zijn, wil je graag een fijne backpackvakantie gaan ondernemen? Dan is het beslist een aanrader om een reis naar Australië te overwegen.

Related Stories

Discover

Rondreistips voor alleenstaanden

Als alleenstaande kan je zeker een leuke rondreis boeken. In deze blog rondreistips voor alleenstaanden....

Wat zijn de beste plekken om maar de sterren...

7 Beste Plekken Ter Wereld om Naar de Sterren Te Kijken Rondreis maken om naar...

All inclusive vakantie China

All inclusive vakantie China, rondreis geheel inclusief. Rondreis China boeken? Kijk eens naar de...

Overnachten tijden je rondreis

Waar overnachten tijdens je rondreis? Wie een geheel verzorgde rondreis heeft geboekt, zal dat meestal...

De beste reistips als je van gokken houdt!

Voel je je gelukkig? Als je klaar bent om je kansen te wagen op...

Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen...

Popular Categories

Comments