Alles over: Gringo Trail – De beroemdste route van Latijns-Amerika

Je zal er ongetwijfeld wel eens van hebben gehoord, de Gringo Trail, sterker nog het staat op je bucket list. Het is de beroemdste attractie van Latijns-Amerika en is een route die door zo’n 40 regio’s en 13 landen gaat. De lange termijnbezoeker of de terugkerende bezoeker, die naar Mexico, Midden-Amerika en Zuid-Amerika gaan, hebben vaak een veel evenwichtiger uitzicht op de Gringo Trail, zoals een betere infrastructuur om verder te kunnen reizen, een grotere verscheidenheid aan accommodaties en voedsel en andere reizigers met wie ze een drankje en hun verhalen kunnen delen.

Als je van plan bent om naar de meest afgelegen streken van dit deel van de wereld te gaan, dan is de Gringo Trail de meest zalige herverbinding met de buitenwereld. De Gringo Trail is na al die decennia uiteindelijk nog steeds het beste referentiepunt wanneer je voor de eerste keer door Latijns-Amerika wil reizen.

Wat betekent Gringo eigenlijk?

Gringo is net als bule op Bali en muzungu in Afrika, een veelgehoorde term in Latijns-Amerika. De bevolking gebruikt dit woord om uit te drukken, dat iemand geen Latino achtergrond heeft. Gringo was oorspronkelijk een naam die de lokale bevolking aan de Noord-Amerikanen hebben gegeven. Tegenwoordig is iedere buitenlander zonder Latino achtergrond een Gringo. De meeste toeristen weten dat ze zo worden genoemd en hebben er ook geen moeite mee, maar een enkeling vindt het woord Gringo denigrerende.

De meest favoriete delen en plaatsen van de Gringo Trail

Iedereen die een klein beetje weet wat de Gringo Trail inhoud, weet dat het onmogelijk is om helemaal in detail te treden en alles op te gaan noemen. Daarom hebben we er een paar plaatsen tussenuitgezocht en in het kort omschreven.

Cartagena + Parque Nacional Tayrona (Colombia)

Cartagena is een prachtig historisch en koloniale stad waar het lijkt of je het verleden van het land lijkt te herbeleven. Cartegena heeft de mooiste architectuur, musea, paleizen en kerken van het land en ligt op korte afstand van Parque Nacional Tayrona. Ruines, Caraibische stranden en diverse ecosystemen zorgen ervoor dat natuur en historie hier samenkomen.

Bogota (Colombia)

Op een hoogte van 2600 meter ligt Bogota, de hoofdstad van Colombia. Dit is één van de grootste steden van Zuid-Amerika met een zeer slacht imago.
De stad is echter hard bezig om die slechte naam weg te werken. Dat betekent dat Bogota inmiddels een echte must-visit bestemmingen van het continent begint te worden en biedt tegenwoordig vele bezienswaardigheden.

Banos (Ecuador)

Dit is de hoofdstad van Ecuador en tevens de grootste stad van Ecuador. In deze stad woont ongeveer de helft van de totale bevolking van Ecuador en deze stad heeft voor iedereen wel iets interessants. Zo heeft het prachtige stranden, onnoemelijk veel geschiedenis en cultuur en in het historische centrum kan je heerlijk winkelen in de grote shopping malls en boulevards.

Cusco + Machu Picchu (Peru)

Tijdens het historische Inca-rijk was Cusco ooit de hoofdstad van Peru. Tegenwoordig Cusco een historisch centrum met ongelofelijk veel archeologische overblijfselen uit de Inca tijd. De stad zelf en in de omliggende regio zijn er nog veel meer plekken waar je geweest moet zijn. Eén daarvan staat op menig bucketlist en is een bezoek aan de verloren stad van Machu Picchu.

Het Titicacameer (Peru en Bolivia)

Dit Titicacameer is het hoogste meer ter wereld en ligt op een hoogte van 3800 meter en gelijke tijd de grens tussen Peru en Bolivia. Je kan vanuit Puno in Peru of Copacabana in Bolivia verschillende eilanden bezoeken die in het meer liggen. Een echte ervaring om eens met de inheemse stammen kennis te maken.

San Pedro de Atacama (Chili)

In de droogste woestijn ter wereld ligt de gemeente San Pedro de Atacama. Dit is een extreem gebied en heeft het hoogstgelegen geiserveld ter wereld. Als je hier een wandeling maakt, heb je echt het idee alsof je een maanwandeling aan het maken bent.

Buenos Aires (Argentinië)

De stad van de tango, gaucho cowboys, voetbal, uitgaan, of gewoon een Argentijnse biefstuk eten in één van de vele toprestaurants. Dat is de bruisende Argentijnse hoofdstad Buenos Aires.

Iguazu watervallen (Argentinië en Brazilië)

Deze Iguazu watervallen zijn door velen bestempeld als de mooiste grensovergang ter wereld. De grensovergang tussen Argentinië en Brazilië is een aaneengesloten watervallen partij en is een puur spektakel van de natuur, omringd door weelderig groene regenwouden en exotische dieren.

Rio de Janeiro (Brazilië)

Deze plaats klinkt iedereen wel bekend in de oren, maar om het in het kort te omschrijven, kunnen we zeggen, belachelijk veel bezienswaardigheden, wereldberoemde stranden en bergen, een geweldig nachtleven dat misschien wel het beste ter wereld is en natuurlijk het grootste en bekendste Carnaval Festival ter wereld. Dit alles maakt volgens velen Rio de Janeiro de spannendste, mooiste en levendigste stad ter wereld.

Related Stories

Discover

Rondreistips voor alleenstaanden

Als alleenstaande kan je zeker een leuke rondreis boeken. In deze blog rondreistips voor alleenstaanden....

Wat zijn de beste plekken om maar de sterren...

7 Beste Plekken Ter Wereld om Naar de Sterren Te Kijken Rondreis maken om naar...

All inclusive vakantie China

All inclusive vakantie China, rondreis geheel inclusief. Rondreis China boeken? Kijk eens naar de...

Overnachten tijden je rondreis

Waar overnachten tijdens je rondreis? Wie een geheel verzorgde rondreis heeft geboekt, zal dat meestal...

De beste reistips als je van gokken houdt!

Voel je je gelukkig? Als je klaar bent om je kansen te wagen op...

Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen...

Popular Categories

Comments