AirBnB of Hotel, de voor- en nadelen

Met de opkomst van Airbnb en andere soort verblijf accommodaties hebben reizigers meer keus dan ooit tevoren. Maar als het aankomt op het boeken van een veilige verblijfplaats voor je volgende reis wat is dan de betere keuze?

Voordelen van een Airbnb

Het verblijven in een Airbnb is vaak goedkoper dan een hotel. Juist als je een plaats kiest om langere tijd te blijven scheelt de Airbnb in de portemonnee. Je dealt direct met de host van het verblijf waardoor je dus ook kunt proberen te onderhandelen over de prijs.
Omdat je rechtstreeks contact hebt met een host kan deze je ook op de hoogte brengen van bezienswaardigheden. Misschien heeft deze ook tips over dingen en plaatsen die je echt niet mag missen.

Het verblijven in een Airbnb voelt authentieker aan. Je leeft eigenlijk als een lokale bewoner.

Airbnb is een inkomen voor de host. Deze zal daarom vaak meer zijn best doen om het naar je zin te maken en zal vaak ook zorgen voor wat persoonlijkere details in de hoop een goede review te ontvangen. Met deze review kan hij een hogere waardering krijgen zodat meer reizigers voor zijn Airbnb kiezen.

Je hebt meer privacy als je kiest voor een private spot dan heb je alle voorzieningen geheel voor jezelf. De keuken, de woonkamer, meer vrijheid om te relaxen op welke manier je wilt.

Nadelen van een Airbnb

Omdat dit een particuliere verhuur betreft, is er minder toezicht. Daarom is het raadzaam om de reviews te lezen voor het kiezen van een verblijf. Check op superhost, deze heeft goede reviews en dus een hogere rating.

Airbnb krijgt een slechte naam omdat het wordt gezien als ontnemen van inkomen van hotels en andere verblijven omdat dit vanuit een particulier standpunt gedaan wordt.
Een host is geen hoteleigenaar dus zal niet te allen tijde beschikbaar zijn om je te woord te staan of te helpen.

De klantenservice van Airbnb staat erom bekend dat deze niet zo geweldig is. Je zult sommige taken toch zelf moeten doen, je bed opmaken, zelf koken en hoogstwaarschijnlijk ook de afwas.

Je moet vaak een borg betalen en schoonmaakkosten.

Voordelen van een hotel

Er is meestal een heel team aan het werk om het hotel draaiende te houden. Dit kan je een veiliger gevoel geven. De klantenservice van een hotel is goed geregeld.
Vaak meer luxe. Denk aan een spa of een zwembad of roomservice.
In een hotel is er altijd iemand om je te woord te staan of te helpen als je een probleem hebt. Je weet waar je aan toe bent. Alles is (met enkele uitzonderingen) hoe het beschreven staat, dus geen verassingen. Een hotel ligt vaak gelegen op plekken waar veel te doen is voor toeristen. Restaurants en bars zijn vaak binnen handbereik.

Nadelen van een hotel

Wanneer je voor langere tijd wilt verblijven is dit vaak een duurdere uitgave.
Een hotel mist de persoonlijke details. In een hotel zijn meer gasten geweest dan bij een Airbnb dus meer mensen hebben in jouw bed geslapen en op jouw toilet gezeten etc. Omdat er meer gasten zijn is er minder sprake van privacy in de openbare ruimtes en het kan zijn dat je de “buren” door de muren heen kunt horen. Afhankelijk van waar een hotel gevestigd zit heb je meer kans op geluiden van buiten om je heen. Je kunt hierbij denken aan feestgangers op het balkon of auto’s die langsrijden.

Airbnb of Hotel, welke moet je kiezen?

Of je nou voor een Airbnb kiest of voor een hotel, komt het allemaal neer op het doel van je reis, je style en je persoonlijke voorkeuren. Een paar vragen die je jezelf zou kunnen stellen bij het maken van deze keuze zijn: Hou je ervan om het leven als inwoner te ervaren wanneer je reist? Kies dan voor de Airbnb.

Wil je meer gemak hebben en te allen tijde iemand hebben om vragen aan te stellen? Dan is een hotel iets voor jou. Ben je op reis voor zaken? Dan is een hotel de juiste keuze. Voor dingen zoals zakelijke reizen kun je ook wel eens korting krijgen als de conferentie in het hotel wordt gehouden. Ga je op reis maar heb je een klein budget? Dan is een Airbnb de oplossing (of zelfs een hostel).

Reis je alleen of met een grote groep of familie? Dan is wederom Airbnb de beste keuze want met deze keuze kun je zelfs een hele woning huren voor jezelf en je gezelschap. In een hotel zou je ervoor kunnen kiezen om aansluitende kamers te huren maar dit zal absoluut duurder uitpakken.

Related Stories

Discover

Rondreistips voor alleenstaanden

Als alleenstaande kan je zeker een leuke rondreis boeken. In deze blog rondreistips voor alleenstaanden....

Wat zijn de beste plekken om maar de sterren...

7 Beste Plekken Ter Wereld om Naar de Sterren Te Kijken Rondreis maken om naar...

All inclusive vakantie China

All inclusive vakantie China, rondreis geheel inclusief. Rondreis China boeken? Kijk eens naar de...

Overnachten tijden je rondreis

Waar overnachten tijdens je rondreis? Wie een geheel verzorgde rondreis heeft geboekt, zal dat meestal...

De beste reistips als je van gokken houdt!

Voel je je gelukkig? Als je klaar bent om je kansen te wagen op...

Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen...

Popular Categories

Comments