7 Best-kept secrets in Zuid-Afrika

De wijnroute, de Panoramaroute, Kaapstad en het Krugerpark kent iedereen wel, al is het maar van naam. Zuid-Afrika is echter een groot land dat veel meer te bieden heeft en heeft fantastisch mooie plekken die minder bekend zijn bij het grote publiek.

Zuid-Afrika is een land dat zich prima leent om buiten de gebaande paden om, juist iets anders te gaan doen dan de grote massa. Als je dat als een avontuur ziet, zal je de best-kept secrets van Afrika ontdekken. Als je Zuid-Afrika in 3 weken vakantietijd zou willen zien, dan kan je dat wel op je buik schrijven, want dat zal je nooit gaan lukken. Dat is op zich niet zo erg, want dat geeft je weer een goede reden om terug te gaan.

Als je zoveel mogelijk in 3 weken wil zien, kan je je het beste eerst concentreren op de noordelijke provincies en bij een eventuele volgende reis op de 3 Kaapprovincies die in het zuiden liggen. Zo kan je de hoogtepunten en verrassende plaatsen met elkaar goed combineren. We hebben een paar leuke plekken voor je opgezocht, waarvan wij denken dat je die in je reisschema zou moeten hebben.

Vallei der verlatenheid

Het meest logische is om een auto te huren, zodat je nergens aan verbonden bent en kan gaan en staan waar jij wil. Als je dan met de auto tegen zonsondergang, richting het uitzichtpunt van de Vallei der Verlatenheid rijdt of zoals ze in het Engels zeggen The Valley of Desolatio, dan zorgt de gouden gloed van de zonsondergang ervoor dat je niet meer op kan houden met foto’s maken. Ga je als koppeltje, neem dan een heerlijk flesje wijn mee en wat te knabbelen en geniet van een prachtige en romantische zonsondergang. Overdag kan je er lekker rondstruinen in een lief klein dorpje genaamd Graaff Reinet, waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan.

De Bavianenkloof

De Bavianenkloof ligt in een natuurreservaat en daar kan je alleen doorheen als je een goede 4 x 4 auto hebt. Je moet wel gewend zijn om in een 4 x 4 te rijden, want als je dat niet gewend bent gaat het waarschijnlijk niets worden. Er is wel een berglodge, waar je met een gewone auto gewoon naartoe kan rijden en vanuit de lodge kan je dan weer wandelroutes lopen en de bushmen rotstekeningen bewonderen. Wat je ook kan doen is een tweedaagse camping trip boeken. Daarbij is inbegrepen dat een gids je met 4×4 auto door het reservaat rijdt. Diezelfde gids maakt dan een Zuid-Afrikaanse braai voor je en je slaapt dan een nachtje in een tent.

Fietsen tussen de zebra’s

In het relaxte natuurreservaat De Hoop, dat aan de kust ligt, kan je lekker actief bezig te zijn. Tussen de bergzebra’s, bontebokken en elanden door fietsen bijvoorbeeld. Drie diersoorten die je niet snel op andere plekken tegen zal komen. Dit wordt een Eco Quad tocht genoemd en tijdens deze tocht, verteld de gids de geheimen van het fynbos. De gids laat je tijdens de kustwandeling bijzondere details zien, die je zelf waarschijnlijk niet zou zien en zo aan voorbij zou zijn gelopen.

Op een schapenfarm slapen

In het midden van echt helemaal niets, is daar ineens het kunstenaarsdorpje Nieu-Bethesda. Daar kan je het bizarre Owl House en de verschillende ateliers bewonderen. Op deze plek worden veel fossielen uit pre-dinosaurus tijdperk en erg veel Bushmen tekeningen gevonden. Je kan hier overnachten in de gastvrije sfeer van een schapenfarm.

De African Ivory Route in Limpopo

Hier wordt door de lokale stammen, verhalen en tradities in ere gehouden. Zo wordt er door de lokale stammen gezegd; gooi een steen tussen je benen door in Lake Fundudzi en luister naar de legendes over halfmensen van de Venda. Als je in de nog erg oorspronkelijke provincie Limpopo bent, bezoek dan ook eens de Rain Queen en bewonder de eeuwenoude Cycades bij Modjaji of help de Tsonga vrouwen mee om zout te winnen bij Baleni.

Sprookjesachtig Hogsback in de Amathole bergen

Als je de magische wereld van Lord of the Rings en Harry Potter wel interessant vindt, dan pas je goed tussen de inwoners van Hogsback. Fantasie en sprookjesachtige Engelse Cottage sfeer, wordt in dit hippe dorpje gemengd. Je kan hier prachtige wandelingen maken in de mysterieuze bossen van de Amathole bergen. Is dat niets voor jou, dan kan je ook de Xhosa vrouwen in de vallei helpen met het bakken van brood.

Het Amfitheater in Royal Natal NP

De Drakensbergen worden gekenmerkt door hun grillige bergen en zijn ideaal voor wandelaars en in de Witsieshoek kun je de hoogste lodge van Zuid-Afrika vinden. Deze lodge is eigendom van de lokale gemeenschap en is Fair Trade gecertificeerd. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar neem wel warme kleding mee, want in juli kan het er sneeuwen.

Related Stories

Discover

Rondreistips voor alleenstaanden

Als alleenstaande kan je zeker een leuke rondreis boeken. In deze blog rondreistips voor alleenstaanden....

Wat zijn de beste plekken om maar de sterren...

7 Beste Plekken Ter Wereld om Naar de Sterren Te Kijken Rondreis maken om naar...

All inclusive vakantie China

All inclusive vakantie China, rondreis geheel inclusief. Rondreis China boeken? Kijk eens naar de...

Overnachten tijden je rondreis

Waar overnachten tijdens je rondreis? Wie een geheel verzorgde rondreis heeft geboekt, zal dat meestal...

De beste reistips als je van gokken houdt!

Voel je je gelukkig? Als je klaar bent om je kansen te wagen op...

Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen...

Popular Categories

Comments