3 prachtige landen voor een budgetvakantie in Europa

Europa staat er om bekend een behoorlijk duur continent te zijn om doorheen te reizen. Dit geldt evenwel in het bijzonder voor West-Europa. Van zodra je er bijvoorbeeld voor kiest om richting het oosten te trekken worden de prijzen veelal meteen een behoorlijk stuk aantrekkelijker. Zou jij ook graag kennis willen maken met enkele van de mooiste plaatsen in Europa, maar beschik je slechts over een beperkt reisbudget? Dan is het absoluut zonder twijfel een aanrader om even kennis te maken met de drie prachtige landen die we hier op deze pagina voor je op een rijtje hebben gezet.

1.) Macedonië

Elk jaar opnieuw kiezen heel wat mensen er voor om hun (zomer)vakantie in Griekenland door te brengen. Dit land staat er dan ook om bekend over heel wat toeristische hoogtepunten te beschikken. Bovendien is natuurlijk ook het klimaat van Griekenland een niet onbelangrijke troef. De toeristische populariteit waar Griekenland op kan rekenen is hetgeen waar het eigenlijk aan ontbreekt in buurland Macedonië. Dit kleine landje bevindt zich ten noorden van Griekenland en moet het stellen met een veel beperktere populariteit.

De lokale bevolking is bovendien ook niet meteen gewend aan veel toeristen. Dit zorgt er echter niet voor dat je er nagekeken wordt, in tegendeel. De gastvrije bevolking vindt het fantastisch wanneer toeristen interesse tonen in hun land. Je zal er dus altijd op een zeer vriendelijke manier worden ontvangen. De populairste plaatsen van het land die je eigenlijk niet over het hoofd mag zien zijn:

Skopje;
Ohrid;

Dezelfde prachtige natuur die je in Griekenland kan ontdekken ervaar je ook aan bijvoorbeeld het indrukwekkende Meer van Ohrid. Eten en drinken is hier werkelijk bijzonder goedkoop. Wil je bijvoorbeeld kunnen genieten van een uitgebreide lunch? Dan is dat hier reeds mogelijk voor een prijs van minder dan vijf euro. Macedonië is wat ons betreft zeker een onderschatte bestemming.

2.) Bulgarije

Wie de voorbije jaren op zoek was naar een manier om te kunnen genieten van een echt voordelige wintersportvakantie heeft ongetwijfeld reeds eerder kennis gemaakt met Bulgarije. Dit land staat er om bekend over een meer dan degelijke sneeuwzekerheid te beschikken. Bovendien is de infrastructuur van de Bulgaarse skigebieden door de jaren heen sterk uitgebreid en gemoderniseerd. Betekent dit dat je alleen maar tijdens de wintermaanden een vakantie naar Bulgarije moet overwegen? Zeker niet. Ook tijdens de zomer is dat namelijk het geval.

Bulgarije is een Europese budgetbestemming die eigenlijk over tal van verschillende toeristische troeven beschikt. Het gaat hierbij dan zeker niet alleen maar om uitstekende wintersportgebieden. Wat bovendien ook te denken van de vele historische monumenten die verspreid over het land zijn terug te vinden? En dan hebben we het ook nog niet gehad over de nationale parken. Deze parken staan er om bekend over een ongelofelijk mooie natuurpracht te beschikken. Niet alleen cultuur-, maar ook natuurliefhebbers kunnen tijdens een vakantie in dit land dus hun hart ophalen.

Omgerekend betaal je voor een kopje koffie in Bulgarije op moment van schrijven zo’n 0,25 euro. Voor datzelfde bedrag koop je hier ook een vers brood. Dit maakt in één klap duidelijk hoe financieel toegankelijk Bulgarije als vakantieland echt is.

3.) Tsjechië

Het derde en laatste land dat zeker en vast in dit rijtje thuishoort luistert naar de naam ‘Tsjechië’. In tegenstelling tot de voorgaande twee landen is de kans echter een stuk groter dat je reeds in dit land bent geweest… of er in ieder geval interesse in hebt getoond. Dat heeft alles te maken met de prachtige hoofdstad Praag. Deze historische en bovendien ook uiterst romantische stad leent zich als geen ander voor het ondernemen van een stedentrip. Je treft hier overigens niet alleen maar culturele hoogtepunten aan. Wat namelijk bovendien ook te denken van:

Kwalitatieve, maar toch betrekkelijk voordelige hotels;
Grote winkels waar je tegen behoorlijk scherpe prijzen in kan shoppen;
Gezellige restaurants waarin je kan genieten van een geweldige keuken;
Voor Tsjechië geldt ook dat bepaalde vormen van alcohol er zeer goedkoop zijn. Ben jij iemand die graag eens lekker de bloemetjes buitenzet tijdens je vakantie? Dan is het wellicht interessant om te weten dat de prijs voor een biertje hier het laagst ligt van heel Europa. Je betaalt er dan ook niet meer voor dan 0,40 euro. Ook dit kan voor veel fervente uitgaanders een interessante troef zijn.

Hoe dan ook, zou jij graag ook een fijne vakantie willen beleven in een bijzonder land in Europa? Zou je dat bovendien ook graag willen doen zonder dat je daarvoor een groot budget ter beschikking dient te hebben? Dat is zeker mogelijk. De drie aangehaalde landen hier op deze pagina zijn dan ook zonder meer bestemmingen die het overwegen meer dan waard zijn.

Related Stories

Discover

Rondreistips voor alleenstaanden

Als alleenstaande kan je zeker een leuke rondreis boeken. In deze blog rondreistips voor alleenstaanden....

Wat zijn de beste plekken om maar de sterren...

7 Beste Plekken Ter Wereld om Naar de Sterren Te Kijken Rondreis maken om naar...

All inclusive vakantie China

All inclusive vakantie China, rondreis geheel inclusief. Rondreis China boeken? Kijk eens naar de...

Overnachten tijden je rondreis

Waar overnachten tijdens je rondreis? Wie een geheel verzorgde rondreis heeft geboekt, zal dat meestal...

De beste reistips als je van gokken houdt!

Voel je je gelukkig? Als je klaar bent om je kansen te wagen op...

Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen...

Popular Categories

Comments